Annons

Du är här

Lena Karlsson

”Jag lär mig fortfarande nya saker”

Publicerad10 april 2018  Text Gabriella Morath

Medarbetaren

Lena Karlsson, ekonomichef, verksamhets- och ledningsstöd, har alltid tyckt att det är spännande med idéburna verksamheter. Därför passar jobbet på Brandskyddsföreningen henne perfekt.

Vad innebär ditt arbete som ekonomichef?

Jag började på Brandskyddsföreningen för drygt två år sedan. Mitt första uppdrag var att bygga en ny, proaktiv och modern ekonomifunktion. Jag har haft förmånen att få rekrytera bra controllers och samtidigt byggt upp samarbetet med ny outscorcingpartner. Förra året införde vi ett nytt affärssystem – ett projekt som jag drev. Det har varit två både roliga och utmanande år.

Varför sökte du dig till Brandskyddsföreningen?

I mina tidigare jobb som revisor och konsult har jag arbetat med kunder inom ideell sektor. Jag har alltid tyckt att det är spännande med verksamheter som är idéburna. Så när möjligheten dök upp att få arbeta i en verksamhet som dessutom stod inför stora förändringar och med många utvecklingsprojekt, så kände jag att ja – den resan vill jag få vara med på! Brandskyddsföreningen har ett viktigt uppdrag, ett brandsäkrare Sverige, och att jag som ekonom får möjlighet att bidra till att vi ska nå det målet är så stimulerande.

Vad är på gång 2018?

Vi fortsätter med utvecklingen av vårt affärssystem och kommer under året att lyfta in administrationen av Brandskyddsföreningens restvärdesverksamhet i detta. Det är ett viktigt arbete för att fortsätta utvecklingen av den verksamheten. Inom ekonomifunktionen fortsätter arbetet med att digitalisera och effektivisera för att kunna lägga alltmer resurser på analys och stöd till verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är en stor bredd i frågorna som jag blir involverad i. Det är alltifrån konteringsfrågor till strategifrågor – det är skojigt och passar mig bra som vill få vara med och påverka. Brandskyddsföreningen har en stor bredd i verksamheten och jag lär mig fortfarande nya saker om oss och om den kontext vi verkar i. 

Nummer 2—2018

BrandSäkert 2 2018 omslag
Den här artikeln finns med i BrandSäkert № 2—2018.