Annons

Du är här

”Jag tänkte direkt att det här är ju jag”

Publicerad1 mars 2018  Text Karin Wandrell ???

Medarbetaren

Varierande, kul och utmanande. För Caroline Fellbom Franke är arbetet som jurist på Brandskyddsföreningen en spännande och utvecklande resa in i framtiden.

Varför behöver Brandskyddsföreningen en egen jurist?

– Eftersom vi verkar i en föränderlig omvärld och har en betydligt mer komplex verksamhet än många kanske tror krävs det in-house expertis. Min uppgift är att ta ett samlat grepp kring Brandskyddsföreningens juridik och se till helheten.

Vad har du arbetat med tidigare?

– Jag kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Eniro och dessförinnan arbetade jag drygt tio år inom förlags- och mediebranschen. Jag har bland annat arbetat på branschorganisationen Svenska Förläggareföreningen, och förlaget Natur & Kultur.

Vad innebär ditt arbete?

– Jag arbetar både strategiskt och operativt. Dels sitter jag med i ledningen och dels arbetar jag operativt med de olika verksamheterna. När jag såg att Brandskyddsföreningen sökte en bolags- och föreningsjurist tänkte jag direkt att det där är ju jag. I den här rollen kan jag kombinera min samlade kunskap samtidigt som jag arbetar på en strategisk nivå med att utveckla Brandskyddsföreningen 2.0.

Vad händer 2018?

– Jag kommer bland annat att se till att vi säkrar upp strategier och policys kring hur vi ska använda våra varumärken legalt och beivra intrång. I maj kommer en ny EU-förordning om dataskydd som ska ersätta PUL, personuppgiftslagen. Det innebär att det kommer att ställas betydligt högre krav på alla som behandlar personuppgifter. Vi ska också ta fram ett nytt samarbetsavtal tillsammans med våra regionala föreningar för att ersätta det gamla.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är så varierande, kul och utmanande. Dessutom finns det en mängd fantastiska medarbetare här och ett väldigt framåtdriv. Det händer så mycket och det är otroligt roligt att få vara med på den resan och påverka hur framtidens Brandskyddsförening ska vara.

Nummer 1—2018

BrandSäkert 1 2018 omslag
Den här artikeln finns med i BrandSäkert № 1—2018.