Annons

Du är här

Jörgen Höglund
Jörgen Höglund

”Jag lär mig nya saker hela tiden”

Publicerad13 september 2017  Text Karin Wandrell

Medarbetaren

Jörgen Höglund gillar att se hur utbildningsmaterialet får eget liv.

Som projektledare och förlagsredaktör arbetar han mest med att projektleda utbildningsmaterial, både till Brandskyddsföreningens utbildningar och till utbildningar som har ett train the trainer-upplägg.

 

Vad gör Förlagsenheten?

– Vi består av två grupper. En webbgrupp som arbetar med webbutbildningar och en bokgrupp som ger ut trycksaker som handböcker, rekommendationer, normer och regelverk inom brandsäkerhetsområdet. 2016 var ett produktivt år. Då gav vi ut ungefär 30 titlar, både nya och reviderade.

Vad jobbar du med?

– Jag är både projektledare och förlagsredaktör. Eftersom jag är gymnasielärare i botten har jag stor nytta av min allmänpedagogiska bakgrund. Jag har även jobbat på läromedelsförlag och tagit fram utbildningsmaterial för gymnasieskolan.

I dag arbetar jag mest med att projektleda utbildningsmaterial, både till Brandskyddsföreningens utbildningar och till utbildningar som har ett train the trainer-upplägg. Det vill säga vi utbildar de instruktörer som senare håller utbildningar ute i landet.

Varför sökte du dig till Brandskyddsföreningen?

– För att utvecklas och lära mig mer om ett område som jag knappt visste något om innan. Jag insåg att jag både kunde bidra med mina pedagogiska kunskaper och nya idéer kring skapandet av utbildningsmaterial. Vi har precis blivit klara med det nya matrialet till Föreståndare brandfarlig vara och nu jobbar jag bland annat med att utveckla utbildningsmaterialet till Heta Arbeten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

–Att vara med och jobba för den goda saken finns förstås alltid i bakhuvudet, men jobbet är också väldigt omväxlande. Jag gillar att se hur utbildningsmaterialet får lite av ett eget liv när man arbetar med det. Det är spännande att se hur målbild och material förändras och växer fram under resans gång när ny kunskap kommer in från olika håll.

Nummer 4—2017

BrandSäkert 4 2017 – omslag
Den här artikeln finns med i BrandSäkert № 4—2017.