Annons

Du är här

Malin Engelin.

Malin Engelin älskar sitt jobb

Publicerad17 maj 2017  Text Karin Wandrell

Medarbetaren

Som projektledare på Utbildningsenheten är det hennes jobb att se till att Brandskyddsföreningen har avancerade, relevanta utbildningar av hög kvalité, de bästa föreläsarna och nöjda deltagare.

Vad gör utbildningsenheten?

– Vi genomför ett stort antal öppna utbildningar och seminarier varje år, och vi erbjuder också företagsanpassade och webbaserade utbildningar. Våra målgrupper är främst företag och organisationer. Vi utvecklar hela tiden våra befintliga utbildningar och ser ständigt över behovet av nya. Några exempel på nya utbildningar för i år är Utrymningslarm med talat meddelande, Fördjupning i BBR för räddningstjänsten och Brandskydd i kulturbyggnader.

Vad innebär ditt jobb som projektledare?

– Jag ansvarar för utbildningar inom byggnadstekniskt och övergripande brandskydd, där till exempel brandskyddsledarutbildningen ingår. Mitt jobb är att se till att vi har avancerade, relevanta utbildningar av hög kvalité, de bästa föreläsarna och nöjda deltagare. För att uppnå det har vi bland annat ett tätt samarbete med våra sakkunniga på Brandskyddsföreningen som kan marknaden och väl känner till behoven. Jag är otroligt stolt både över våra utbildningar och föreläsarna som gör ett fantastiskt jobb.

Vad gör du för de regionala föreningarna?

– Vi har 22 regionala föreningar och de är en viktig del i arbetet med att nå ut. Tillsammans har vi möjlighet att täcka in hela Sverige. Vi samverkar på olika sätt, både med utbildning och informationsspridning, och tillsammans utbildar vi 150 000 personer per år vilket är rätt coolt!

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det som driver mig är hur fantastiskt det är att jobba i en verksamhet där man verkligen bidrar till samhällsnyttan. Målet är att öka brandsäkerheten hos företag och organisationer, vilket är otroligt motiverande och något jag är väldigt stolt över. Jag träffar dessutom så otroligt många trevliga och kunniga människor. Jag älskar mitt jobb!

Nummer 3—2017

Den här artikeln finns med i BrandSäkert № 3—2017.