Annons

Du är här

Andreas Wall-Horgen

Kunskapskreatören bakom webbutbildningarna

Publicerad2 december 2016  Text Lina Zommorodi

Medarbetaren

Möt Andreas Wall-Horgen – den digitala arkitekten bakom Brandskyddsföreningens webbutbildningar.

Vad innebär ditt jobb?

– Jag producerar webbutbildningar, vilket innebär att jag får ett manus och utifrån det skapar jag en digital miljö med text, bild, animationer, ljud och film. Det handlar om att göra ett manus på ett papper till en interaktiv utbildning där jag använder 3D- och 2D-objekt och kan skapa realistiska miljöer.

– När vi utvecklar utbildningar försöker vi tänka utanför boxen, och göra det mer intressant än traditionell kunskapsöverföring.

Vilka utmaningar ställs du inför?

– De största utmaningarna handlar om att få utbildningen som man tänkte från början. Vi i gruppen har en vision hur det ska bli, och det gäller att få den att hålla hela vägen. Därför gäller det att ha kvalitetssäkring och låta fler titta på projektet och ge input på vägen.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att lära ut kunskap på ett annat sätt. I dag handlar det inte bara om att läsa en bok, utan genom webbutbildningar får alla lära sig i sin egen takt och på ett annat sätt.

Sedan är det också kul att det man gör ger resultat. Det ser vi både i kunskapstester för att kontrollera att deltagaren lärt sig det som förväntas efter en utbildning, och genom den positiva respons vi har fått i kundundersökningar.

Vad har du för bakgrund?

– Jag är utbildad dataspelsutvecklare. Jag har pluggat det treåriga data- och system­vetenskapsprogrammet med inriktning mot dataspel och design på Stockholms universitet. På gymnasiet gick jag digital medieproduktion. Men ända sedan jag var liten har jag lekt med att skapa och utveckla. Det har alltid varit ett intresse och jag har hållit på med det på fritiden. Därför är det lätt att återspegla kunskapen i mitt jobb och jag har stor nytta av mitt intresse.

Vad händer i vinter?

– Vi har en ny utbildning på gång: Brandsäkerhet i vården. Det är en gratisutbildning som riktar sig till vården och all vårdpersonal. Den handlar om hur det går till på sjukhus om det börjar brinna.

Nummer 6—2016

Den här artikeln finns med i BrandSäkert № 6—2016.