Annons

Du är här

Brandskyddsföreningens Cecilia Uneram fick en egen talkshow med fokus på hur olika aktörer ser utmaningarna i den svenska samhällsbyggnadsutvecklingen.
Sara Lund lämnade ingen oberörd.
Lars Klevensparr, förbundsdirektör vid Räddningstjänsten Storgöteborg, fanns på plats och närverkade.
Många spännande utställare lockade besökarna.
Pauserna gav tillfällen till nätverkande och mingel.
Lars Ågestrand fick publiken engagerad under föreläsningen »Det brinner fort – hinner vi med?«.

Engagerande andra dag på Brand2016

Publicerad26 maj 2016  Text Lina Zommorodi

Brandkonferensen

Dag två under årets brandkonferens i Karlstad bjöd på intressanta föreläsningar och en hel del överraskningar och skratt.

Det är ett fullspäckat program under Brand2016 som under den andra dagen handlade om bostadsbränder, individanpassat brandskydd – och att krossa fördomar.

Dagen inleddes med att två sidor ur höga trähus-debatten fick uttala sig: för och emot. Här vägdes den ekologiska hållbarheten mot brandrisken.

Ur dagens program kan också lyftas en djupdykning i räddningsinsatser genom historien och hur vi kan öka vår förmåga när samhället förändras. Talarna bestod av Lars Ågestrand, Räddningstjänsten Värnamo och Anna Henningsson, Nerikes Brandkår, som med medryckande analys och humor fick en hängiven lyssnarskara.

Uneram talkshow

Dagen bjöd också på mytknäckeri kring bostadsbränder utifrån tre aktuella forskningsprojekt, en intressant talkshow, signerad Brandskyddsföreningens Cecilia Uneram, samt miniseminarier utifrån olika vinklar av bostadsbränder.

Avslutningen lämnade nog ingen av åhörarna oberörd, och satte ett frö i många huvuden när det kommer till attitydförändringar. Det handlade om när Claes Schmidt, eller Sara Lund, stod på scenen och genom humor hittade ett effektivt sätt att vända på vad som är normalt. Sara Lund beskriver sig själv som människa och inte utifrån kön, är öppet transvestit och genom att hjälpa publiken att se samhället med andra ögon blev publiken hänförd och omskakad.

– Okunskap skapar fördomar. Rädsla håller dem vid liv, förklarade Sara Lund.