Annons

Du är här

Magma boostar kvinnor

Publicerad15 mars 2016  Text Lina Zommorodi

Organisation och ledarskap

Nätverket Magma jobbar för att stärka och utveckla kvinnliga ledare inom svensk krisberedskap. Nu bjuder de in till en inspirationsdag för att bidra till karriärlyft.

Bland talarna syns Mona Sahlin och Ida Texell.

Den 14 april är det dags för det andra karriärsinriktade konventet som Magma anordnar.

Det kommer att kretsa kring ledarskap i det offentliga rummet, kvinnliga förebilder och erbjuda handfasta tips på hur man kan bli framgångsrik genom att navigera i organisationens informella förutsättningar.

– Att våga stå för sig själv, sin kompetens och ha lite råg i ryggen tror jag normerar framtiden. Majoriteten av de kvinnor som har jobbat som befäl och ledare inom räddningstjänsten har en otrolig potential, säger Ida Texell.

Hon är förbundsdirektör och räddningschef för Brandkåren Attunda och grundare av Magma – liksom en av de medverkande under dagen. Hon får sällskap av bland andra Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism och Seher Yilmaz, Rättviseförmedlingens ordförande. 

Nystartat nätverk

Magma är ett nystartat nätverk som genom att etablera inflytelserika kontakter och partnerskap vill stötta kvinnor som redan är ledare att få kraft att fortsätta och inspirera till att ta ytterligare steg framåt i karriären.

– Att första året som chef kan vara jättejobbigt är ju inget konstigt, så är det för alla, säger Ida Texell. Men kan man hjälpa varandra och prata om hur man löser olika situationer är det bara bra. Många av de tjejer som var med på första mötet har höga ambitioner och krav på sig själva och då kan det vara skönt att höra från andra att de gjorde hur många fel som helst i början, det är inget att vara rädd för. Till slut tar man sig uppför backen och då känns det bättre.

Program 14 april

  • 12.00 Gemensam lunch och mingel
  • 13.00 Mona Sahlin om ledarskap i det offentliga rummet
  • 13.30 Seher Yilmaz om kvinnliga förebilder
  • 14.00 Nätverksmingel, CV- och karriärtips
  • 14.45 Ellen Landberg och Jens Andersson från Ledarna på temat ”bli framgångsrik genom att navigera i organisationens informella förutsättningar”
  • 16.30 Nätverksmingel
  • 17.00 Avlutning och mingel

Därefter får alla som vill fortsätta Magmasnacket ute på restaurang tillsammans.

Anmäl dig senast 1 april 2016 till ida.texell@brandkaren-attunda.se. Ange om du har särskilda kostönskemål och om du vill följa med på efterföljande restaurangbesök.